Valborg

Så närmar vi oss sommaren med stormsteg...vintern rasar....drivans blommor smälta ner och dö!?...eller något liknande...:-)
Har jobbat i dag och då va kören söt likör där och sjöng lite vår sånger...lite trevligt tycker jag men inte Crazy E;-)

Hampus och jag ska snart åka till Alster och fira valborg eftersom jag jobbar i morgon(så någon kan ta hand om honom när jag sliter),William är hos sin far och Mathias är och tutar i Hagfors.
I går hade Williams klass premiär med klassfotbollen och dom fick en skön start med 6-1 och älskade,älskade,ÄLSKADE William gjorde ett av målen....så underbart för honom!:-)

Vilket härligt väder det är....måste vara varmare än vanligt vid den här tiden va?

Jag minns när jag va liten så hade alltid jag och några kompisar som tradition att vi skulle bada på första maj...och då kunde det vara liiite is kvar....och det skulle jag inte kunna tänka mej att det är nu...(förövrigt vet jag inte om detta med tradition stämmer...kan va så att jag sitter här och ljuger)


Nej nu ska jag se om mina paltor äro torra så vi kan dra mot dungen där göken gol....


She´s back....


Bagarberta har återigen gjort stordåd ....

pirog

Köttfärspiroger...lite tôligt att göra men jäkla gôtt!
Fick lite deg över när köttfärsen va slut och den gjorde jag "ostpinnar" av...ett hastigt påhitt av mej...ost lite oregano...rulla ihop som en rulltårta och strö lite flingsalt ovanpå och in i ugnen...blev riktigt gott!

Tänker på Ida som går runt i sin rosaskimrande bebis bubbla...eller ligger hon i rabatten och rensar?;o)
Jag hoppas snart vi kan komma och hälsa på:-)


She did it again...






girl

GRATTIS i massor till Ida och Jonas som fått en liten söt tôs !





Måååååååååndag!

Inte allt för pigg var jag när tillslut kl 6.26 började förstå att jag skulle upp!
19 minuter för att få på kläder och in till borgen i stan...detta lyckades inte helt utan jag va 7 minuter sen...vilket jag tycker är rätt så bra gjort!
Dagen rullade på i ett härligt rasande tempo...det är skönt att känna att man lever.
Dessutom så har jag turen att jobba i morgon med...stackars Crazy E som måste vara ledig...

Den brakade stolen skrämde mej inte nämnvärt utan just nu sitter jag mätt som en sprätt på pizza....gôtt det..och spelar poker...och dricker kaffe...och pausar ibland för en cigarett....sund livstil...någon?!

Jaja...jag ska ta tag i livet...snart!


Neeeeiiiii så tjuck jag ha blitt!!!!

Skulle ta en välbehövlig paus uppe på åsarna med Crazy E och satte mej tillrätta på en av stolarna på den soliga balkongen,efter en liten stunds inteligent konverserande så brakar det till och jag sitter inte längre på en stol....utan en hög av plast  på golvet....
Crazys reaktion är...1 sekunds orolig blick...sedan fram med kameran....japp!
Jag kunde ju ha dött!

En tjockis mardröm...stolar som brakar...men men...jag skyller det här på att det va en usel gammal stol INTE min tyng......;-)

jaja...ett gott skratt fick jag och även E då så klart...som för övrigt säkert va i mer livsfara än jag eftersom hon inte andas när hon skrattar...;-)


Trött som en gris...men i morgon tar vi nya tag och infinner oss 6.45 i borgen igen!

Härigt!

Oooooooooh

Strålande lördag....solen har varit framme nästan hela dagen men den har jag inte kunnat ta del av förräns kl 16 då portarna från Hagaborg öppnade sig för mej och släppte mej lös.
Har dock varit en bra dag på jobbet,även om jag tyckte det va hemskt tråkigt att ha fröken S där men ändå inte...men vi hälsade på henne så gott vi kunde!
Hann att se lilla Blondie en sväng i morse och det va kul!:-)

Nu har jag snabbrotat bland mina foton som ligger i ett enda virrvarr,tänkte jag skulle visa lite bilder från förr...tycker själv att det är kul när folk lägger upp bilder från det tidigare livet,så nu får ni också tycka det...haha...
Detta kommer med en liten uppmaning att ni ska rota i era gömmor och dela med er av er själva...:-)

Startar med yngre Annelie i olika varianter...

AAAAnnelieaaaaaaaa

Bild 1)Trollstil med för mycket puder och förmodligen vintervitt läppstifft köpt på kronoparkens konsom, 2) I slutet av Högstadiet och början av gymnasiet va jag blond(pippigul) 3) I min första lägenhet på Haga,förmodligen lite stylad inför egopics. 4) Över 20 på denna bild och spiralpermanent i huvudet,underhåret va som ett fågelbo tillslut efter som man skulle kamma/borsta så lite som möjligt.


hultsfredneeej

1) Trött och förmodligen inte helt nykter på Hultsfred. 2) Trött och absolut INTE nykter på Hultsfred,nu när jag ser bilden kan jag skratta åt denn...MEN när jag fick se den då bland mina framkallade bilder...alltså då kändes det som att japp...nu är det dax att kila vidare.....jag ligger i typ en skräphög,tjock med magen framme helt utslagen inte helt attraktivt och lilla sparven Henrik bredvid mej...denna bjuder jag på...det är helt ok att fnissa...;-p
Yeah!

Hagaborgare för ca 10 år sedan eller mer...endast en kvar...lille Lasse:-)


Så...nu orka jag inget mer just nu...:-)

Aj...

Ser just på ett program på "Travel & living" Akutmotagningen:Bronx och just nu följer dom en liten kille som fått något över sej och skadat benet svårt...och stackarn skriker...-kommer jag att tappa benet... vilket han enligt läkaren förmodligen skulle göra...syyynd om honom...:-(

Jag gillar sådan Reality serier...speciellt från sjukhus ,akutmotagningar...
Tänk om man skulle ta och tipsa någon kanal om att göra en serie om vårt kära Hagaborg.Servicehuset,tänk vilka stjärnor vi skulle bli...eller...tvångsintagna på låstavdelning....

I morgon är jag ledig...ska bli skönt det för sedan jobbar jag hela helgen...hoppas det blir en solig dag och att jag är pigg:-)

Förövrigt så blir man ibland lätt chockad och detta får Crazy Emma att skratta gott....

Jobb..

Vet ni vad? Nu sitter jag på jobbet vid rök bänken...helt ensam och övergiven...stackars mej va?:)testar att Blogga från mobilen och det verkar funka:)vi är lite sega här i dag...men nu ska vi sätta fart här:)

36 år och en dag!

I går blev jag  ett år äldre...36 år....visst låter det lite hemskt!?
Snart kanske jag får grått hår...

I allafall så firades födelsedagen helt i stillhet,med mamma,pappa och Mathias utsökta matlagning:-)

Och i dag kommer Uddeholmarna hit.....men jag tänkte faktiskt försöka hinna till IKEA innan om tiden räcker till...:-)


Nej...det här gick inte alls dety...så nu blir det frukost i stället:-)


fredag...

ja inte är det effektivt bloggande inte...:-)
Men ingen av oss är väl direkt någon elitbloggare just nu...:-)

I går var jag och M och skrev testamente...och detta kostade oss endast 2000:- ,är inte det en sjuk summa?!
Men det är ju viktigt att ha,för hus,barn och så att ingen som man inte vill ska kunna ta del av pengarna som eventuellt finns...
Som tur va tyckte jusristen som vi va hos att vi inte behövde skriva något samboavtal för då hade det varit ytterligare 2000!

Ett litet missöde hände mitt i stan precis när vi skulle in på banken...en mås eller kanske till och med 2 blev nödig precis ovanför mitt huvud.....flöööörp....en stor kloss i huvudet och ner över armen....göööööööööööött!!!

I dag va en trevlig dag på vissa vis på jobbet,PW hoppade in och jobbade och det är superkul det....:-)
Dock blev det lite för mycket hos en boende som på sista tiden växlat otroligt mycket i humör som dessutom hade denne en anhörig där,en av dom icke så goa och snälla....så tillslut när jag hade försökt nästan hela besöket med att försöka hålla humöret uppe samtidigt som jag hela tiden fick höra att jag skulle gå därifrån på ett icke så trevligt sätt så brakade jag ihop och sprang därifrån hyperventilerande och gråtandes......

DET mina vänner finns ju inte på kartan att jag skulle bete mej så...att tillåtan mej att falla inför andra än mina riktigt nära...MEN det blev för mycket...

Stackars Pia som fick bli kvar när jag rusade....

Jaja...nu har jag smält det och ler nästan åt hela grejen....:-)

Nu ska jag röööööööööka

Onsdag...

Ledig onsdag i dag...
Har varit till gamla huset och grejat lite...nej vi är inte klara!

Sedan har vi varit ute och grejsat liiite i trädgården...men helt ärligt blev det mest fotboll...:-)
Men det kändes skönt....jag kände mej lite pigg och liiite levande för en gång skull...:-)

Medans vi spelade fotboll så kom granntanten över och hälsade...en krutkärring på 80 år...:-)
Hon stod och pratade en stund med mej och Mathias...och plötsligt frågar hon om min make är på jobbet???????????
Eh...alltså...han står ju här...!?
Oh...jag tyckte inte du såg så gammal ut sa hon till M....
Hallåååååååååååå...hur gammal ser jag ut då???

Jaja...jag är ju snart 40....och M är ju mitt lammkött....(2 år yngre)...mums!

Förövrigt verkade hon va en liten skvallerkärring...ville gärna prata om han som bodde här innan och även den han var gift med som inte bott här på ett par år...om väsnet som va osv....jaja...:-)

Nej det är väl bäst att jag tar en date med John blund nu...i morgon gäller det att vara pigg och alert på jobbet!
JAPP!

Klart

bullbröd


Så...nu är det klart och avsmakat....
Gud så gott det är med nybakat bröd....inte allt för ofta man gör det bara...

Jäser






Sååå...nu är brödet på jäsning:-)

jäääääs


Tusan vad jag trivdes här i mitt kök nu...det är långt i från snyggt,men det kändes så gôtt och stå här och fixa och så har jag datorn här så samtidigt som jag bakade så hade jag på Roomservice:-)

I dag så har Pia och FisIda varit och tittat till oss på jobbet....trevligt...jag saknar dom så mycket...känns skönt att i allafall Pia kommer tillbaka i Maj en sväng...
Och snart är det ju sommar så då kommer Fialotta och förhoppningsvis E på lina...och KANSKE lite Pia...och då gott folk...då blir luften återigen lite lättare att andas på Hagaborg:-)

Ida får man väl klara sig utan ett tag...hon ska ju ploppa ut Bebis så,,,ja...hon får väl va hemma ett tag och mysa...:-)

I morgon är jag ledig...känns som vi borde ta tag i det sista i gamla huset...ÅNGEST!
Men....det är väl ingen annan som gör det så det är väl bara att bita i den sura apelsinen och kavla upp ärmarna...


Bagarberta





Japp...när slantarna har sinat så kommer bagarBerta och räddar situationen:-)

Bagar

Visst är hon för söt...;-)
Dagens Bröd blir ...

Havergrynsbröd

Tillagning

½ l mjölk
50g margarin
50g jäst
½ dl ljus sirap eller socker
3 dl havregryn
ca 12 dl mjöl

- Värm mjölk och margarin till 30 grader
- Smula ner jästen
- Tillsätt sirap/socker och havregryn
- Knåda i mjöl tills degen är lagom "klibbig"
- Baka ut direkt
- Låt brödet jäsa i ca 30 min
- Grädda i 200 grader i 10-12 min

Får vi se hur det blir...har inte riktigt allt av allt...men,men man får "ta det på en höft";-)

Återkommer med resultatet...


Weak

Eftersom den lilla blonda hade lagt upp en låt med Skin så kan ju inte jag vara sämre...

Den här låten med Skunk Anansie-Weak...är helt klart på min topp 10 !

Älskar den ,ta ett djupt andetag och sjung med...och känn va gôtt!





Trött!

Jag är nu så fantastiskt trött!
Och jag är så fantastiskt trött på att vara trött!

Har jobbat i dag,första dagen på ganska länge....
Sköniga människor förgyllde tillvaron där..kändes inte jobbigt en sekund..:-)
Den så kallade Fröken S jobbade i dag...och det är extra kul,saknar henne, lilla snärtan och fisIda ofantligt mycket!

Det är tur att jag har Långa Emma och Monalisa(Catrin) kvar i allafall,annars vet jag inte hur det skulle gå...

Nej nu måste ni förstå att jag inte längre orkar stå.
Mina ben mej ej längre bär,det spelar ingen roll att ni är här.
Mitt huvud känns tungt och slött,jag är det segaste ni mött.



The end..........




SM GUUUUUULD!

Gôôôtt!!!!
Hampus sov gott i soffan,jag och William skrek och hoppa runt...SM GULD!!!
Ta mej tusan...dom fixa det...!!!:-)

Niiiice

Im alive...

Jo då girls....jag lever!!!
Men det är knappt....efter en helvetes flytt och halsont och förkylning!!!

Men nu sitter jag i allafall här...i mitt lilla hus och känner mej nöjd som tusan men trött och mår inte 100....

Jag har flyttat ganska många gånger men den här flytten slår allt...ni kan inte förstå hur mycke saker jag har och hade...sjukligt...riktigt sjukt!
Vi har slängt massor,men jag kommer att plocka in lite eftersom i huset och försöka göra ytterligare rensning....jag tycker nästan det räcker det som är här nu...jag älskar tomma skåp och lådor...:-)

Tidigare hade vi 180 kvadrat att klämma in saker på + ett dubbelgarage och ett stort föråd och nu har vi 110 + garage så en viss skillnad är det and i like it....precis lagomt för oss att ta hand om...:-)

Usch...orkar inte sitta uppe...!

Bjuder här på två bilder från min håriga familj!

Toffsig

Min pappa,koncentrerad på hockey!
Frisyr skapad av mej. :-)

Kungen

Dexter är jäkla lurvig och ligger på bordet...det får man inte!

Hugo...

jaaa....på första sidan när man loggar in så ser man "Hugo...den rätta för Rosing"....eh...!?
Han är 19 år...och hon 35...lammkött...härligt!?
NEJ...jag tycker inte det...för mej är 18 åriga pojkar...pojkar...nästan barn...dessutom har ju fröken Rosing en dotter på ca 15....jag är för det mesta fördomsfri...men även pärlan har sina fläckar...och detta tyckte jag nog va liiite smaklöst...!
Nu höll ju detta inte utan Linda kom på att dom inte hade så mycket att prata om och var i olika stadier...jaaa...tjaaalooo...bra där Rosing!

Så.....ut med det Annelie...ut!

Hela morgonen har jag sagt till Mathias att i dag kör vi hårt....i morgon flyttar vi....har jag tänkt mej...
Japp...mycket får jag gjort här vid datorn....nej nej nej.....


Nu kör vi!

Im a husägare...

Så va det klart...huset är vårat..:-)
Vi har varit där och ställt dit lite saker...bla min änglaarme som min pappa så snällt samlar till mej...

För övrigt är väl detta något ni inte vet om mej kanske...att jag samlar på änglar och äldre "Silverskrin"(plotteraskar)!?...dock är det mest min pappa som samlar åt mej när han hittar på diverse samlarmässor och loppisar...:-)

Nu när allt är borta så ser man va slitet det är på många ställen...och den som tapetserat visste nog inte riktigt vad han gjorde....meeen...jag bryr mej inte om skavankerna...jag ska bo där nästan hela mitt liv...så jag har tid på mej att fixa....fast jag vill egentligen göra allt nu...men jag försöker stilla mej lite....;-)

Jag gillar mitt slott och kommer och trivas riktigt gôtt där....kanske kommer det bli lite ovant med grannar för folkskygga mej i början....men jag vänjer mej nog...:-)


Nu...snart hockey...:-)

1 april...

Så har vi glidit in i April...jag gillar den månaden...även om våren inte är min bästa tid så känns april bra...själva namnet på månaden är härligt....känn efter...Aaaaprrrriiiil....visst glittrar och bubblar det lite?!?:-)

I daaaaaag får vi nycklarna till huset....:-)
Jag har redan slängt på några kartonger på kärran som vi kan ta med sedan när vi väl ska dit...:-)





RSS 2.0